BemutatkozásAz első halasi ökölvívó egyesület 1947-ben alakult meg a legendás edző, Csenki Ferenc vezetésével, mint a KAC ökölvívó szakosztálya.

Csenki Ferenc emlékére a Halasi Box Club megalapította a Csenki Ferenc emlékdíjat. A díj leírása és a korábbi díjazottak listája itt olvasható.

Kincses György emlékdíj: a Halasi Box Club elnöksége és a Volt Halasi Bokszolók Baráti Köre alapította 2007-ben. A díj leírása és a korábbi díjazottak listája itt olvasható.

A halasi ökölvívás történelmét Mester Sándor foglalta össze. Ezt, a nem csak az ökölvívóknak szánt, igazán olvasmányos áttekintést minden érdeklődő figyelmébe ajánljuk: A Halasi Ökölvívás

A kiskunhalasi ökölvívás fennállásának 50. évfordulóján, 1997-ben alakult meg a Halasi Box Club Szabó Lajos vezetésével.

A Halasi Box Club Alapszabálya a 2014. február 10. napján tartott közgyűlésen elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben.


Kincses György emlékdíjak:


2013. - Gálos Viktor (Bajai FSE)
2014. - Kiran Murat (Hranek BC)
2015. - Szaka István (Tápiómente BK)
2016. - Jakab Alex (Kecskeméti SC)
2017. – Kozák László (Madárfészek Ökölvívó Akadémia)


Csenki Ferenc emlékdíjak:


2013.-ban:
*A halasi ökölvívás támogatásáért: Fodor Gábor vállalkozó
*Kiemelkedően sportszerű, példaadó hozzáállásáért: Győrffy György, a Spartak Komarno edzője, csapatvezetője a Kiskunhalas és Komárom közötti sportbarátság és kapcsolat ápolásáért.

2014.-ben:
*Kimagasló sportpályafutásáért, példamutató sportvezetői, edzői hozzáállásáért: Hranek Sándor (HRB)
*A halasi ökölvívás tevőleges támogatásáért: Kozma László Kiskunhalas

2015.-ben:
*A Halasmédia sportszerkesztősége – a korrekt tájékoztatásért, az ökölvívás népszerűsítéséért, külön kiemelve Jáger Levente és Tóth István szerkesztők mindenkori támogató hozzáállását.
*Kiemelkedően sportszerű magatartásáért: Obendorf József – volt kisváltósúlyú halasi válogatott ökölvívó, Csenki Ferenc egykori tanítványa, a 60-as évek egyik kiemelkedő sportolója.

2016.-ban:
*László Sándor – a halasi klub volt versenyzője, edzője, aki maga is Csenki Ferenc tanítványaként kezdte sportpályafutását. Több mint félezer mérkőzést vívott, kiemelkedően sportszerű magatartásáért, életviteléért.
*Molnár Solti Melinda és Molnár Solti Judit – a mintegy másfél évtizedes önkéntes segítő, szervezőmunkáért, a versenyiroda működtetésben, a halasi klub rendezvényein nyújtott, kiemelkedően hasznos és nagyon vendégszerető közreműködésükért.

2017.-ben:
*Dr. Viszmeg Sándor – főorvos, az 1947-es csapat tagja, maga is volt ökölvívó. Kapcsolata mindmáig élő és segítőkész az ökölvívóklubbal, több versenyen önkéntes sportorvosi feladatokat vállalt. Nagy szerepe volt a halasi versenyek újraindításában.
*Mókus László – volt ökölvívó (1971-76), a HBC elnökségi tagja, a rendezvények támogatásáért, a személyes és aktív közreműködéséért.